skip to Main Content
5 Myter Om Sparing Norske Banker Vil Du Skal Tro På

5 myter om sparing norske banker vil du skal tro på

Og som også forklarer hvorfor de er blant verdens mest lønnsomme.

Myte 1: Banksparing er en god spareform for de aller fleste, og derfor har norske privatpersoner over 1.150 milliarder kroner på bankkonto.

Fakta: På grunn av dagens lave innskuddsrenter (ofte 0 – 1 %) vil en inflasjon på 3 % samt skatt på renter og formuesskatt sørge for at sparepengene taper seg i verdi hver dag.

Myte 2: Bankkunder med mye sparepenger får gode vilkår i banken og kommer slik bedre ut enn folk flest

Fakta: Vilkårene for større kunder er de samme eller kun marginalt bedre, og på grunn av større plasserte midler er denne kundegruppen bankenes mest lønnsomme kundegruppe.

Myte 3: Bankens rådgivere gir deg god rådgivning

Fakta: Ulikt leger og advokater som lever av rådgivning, lever banker på samme måte som butikker og selgere av å selge sine egne produkter. Du får derfor ikke uavhengig rådgivning fra din bank.

Myte 4: Bankens spareprodukter er gode produkter for deg

Fakta: En gjennomgang av de største fondene til norske banker viser at de fleste av disse sliter med å slå indeks, og mange gjør det vesentlig dårligere. De gir derfor ingen verdiskapning for sine kunder.

Myte 5: Det finnes ingen gode alternativer til banken for personer med finansiell formue

Fakta: I Norge finnes det enkelte frittstående finanskonsern som utelukkende tilbyr formuesforvaltning for privatpersoner og investeringsselskaper med formue over 1 MNOK, og disse er regulert av Finanstilsynet på samme måte som bankene. I Storbritannia og USA utgjør slike frittstående formuesforvaltere over 40 % av sparemarkedet.

Forvaltningshuset er en frittstående norsk formuesforvalter med alle konsesjoner, og med over 10-års fartstid i det norske markedet. Selskapet har mer enn 4000 privatpersoner og investeringsselskaper som kunder, og har over 50 høyt kvalifiserte ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Stjørdal. Forvaltningshuset fokuserer kun på å bevare og utvikle kundenes finansielle formuer gjennom å sette sammen porteføljer av de aller beste av fond som tilbys i finansmarkedene.

Har du lykkes finansielt og ikke lenger tror på mytene norske banker vil at du skal tro på, fyll ut skjemaet under og vi tar kontakt for en uforpliktende gjennomgang av din finansielle portefølje, og uavhengig utvelgelse av de aller beste fondene for deg.

Lykke til med ditt valg!

Bli kontaktet av en av våre formuesforvaltere

Back To Top