skip to Main Content
Profesjonelle Investorer Har Brukt Dette Skattetrikset I Mange år

Profesjonelle investorer har brukt dette skattetrikset i mange år

Ved å samle alle investeringene i et aksjeselskap, slipper profesjonelle investorer å betale løpende skatt når de tjener penger. Gevinsten blir først skattlagt når pengene tas ut av selskapet i form av utbytte. Fra 1. september kan alle investorer få den samme fordelen gjennom en aksjesparekonto.

Stortinget vedtok denne skattemessige konstruksjonen før jul i 2016 og endringen trådte i kraft fra 1. september i år, hvis formål er at alle skal ha de samme fordelene og dermed spare mer i aksjemarkedet.Utsatt skatt, mindre papirarbeid og en gunstig overgangsordning

På en aksjesparekonto kan du samle alle aksjeinvesteringer, som børsnoterte aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond. Du kan kjøpe og selge akkurat når du vil, men skatten betales ikke før gevinsten tas ut fra aksjesparekontoen, akkurat som i et aksjeselskap.

Investeringsdirektør Sturla Skogland forteller at vi i Forvaltningshuset har forberedt oss godt på den nye ordningen. Han mener kundene bør åpne en aksjesparekonto så raskt som mulig for å utnytte overgangsperioden frem til jul. Da opphører nemlig skatteamnestiet for allerede opptjent gevinst.

– Vi er glade for at private investorer nå kan benytte seg av de samme fordelene som profesjonelle investorer. Helt fra forslaget ble stilt, har vi i Forvaltningshuset sett på hvordan kundene våre kunne ta denne ordningen i bruk.

Sturla Skogland

Sturla Skogland

– Myndighetene har bestemt at investorene kan flytte posisjoner med gevinster skattefritt inn på en aksjesparekonto frem til årsskiftet. Da opphører overgangsordningen. Vi anbefaler at de som sitter med urealiserte gevinster i investeringer som kvalifiserer for å inngå på en aksjesparekonto oppretter en konto så raskt som mulig, slik at man ikke går glipp av denne friperioden. Kvalifiserte investeringer omfatter i all hovedsak børsnoterte aksjer, egenkapitalbevis og andeler i aksjefond.

Dersom man har opparbeidet en gevinst på kr 1.000.000, vil det normalt utløse kr 297.600 (29,76 %) i gevinstbeskatning. Ved å flytte aksjene eller aksjefondene over til en aksjesparekonto før man selger de, vil man utsette gevinstbeskatningen til gevinsten tas helt ut av kontoen.

Skogland forteller også at det er enkelt å ta penger ut av aksjesparekontoen, og at man kan ta ut hele det opprinnelige innskuddet helt skattefritt når som helst.

– Det er først når opptjent gevinst skal tas ut av kontoen at man må betale skatt. Dersom man har satt inn kr 1.000.000 på aksjesparekontoen, og verdien stiger til kr 1.500.000, kan man ta ut inntil kr 1.000.000 før man kommer i en skatteposisjon.

Forvaltningshuset satser på aksjesparekonto

Aksjesparekonto

Aksjesparekonto

Som et uavhengig finanskonsern står Forvaltningshuset på samme side som kunden i mylderet av investeringsmuligheter. I stedet for å tilby egne fondsprodukter, hjelper de kundene sine med å identifisere noen av de beste investeringsmiljøene som finnes både i inn- og utland, og tilpasser løsninger til hver enkelt kunde.

– Alle inntektene til Forvaltningshuset kommer direkte fra kundene, ikke tilbakebetaling fra leverandører. Det er derfor essensielt at kundene våre er fornøyde med våre tjenester. Gjennom personlig rådgivning og et erfarent analyseteam tilbyr vi skreddersydde løsninger som skal hjelpe kunden å oppnå sine sparemål, avslutter Skogland.


Les mer: Om aksjesparekonto


Fra 1. september vil Forvaltningshuset tilby aksjesparekonto til både eksisterende og nye kunder. Det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt om et møte, og du trenger kun en oversikt over dine aksjer og aksjefond for at de kan sette opp en aksjesparekonto for deg. Det er kostnadsfritt å etablere en aksjesparekonto hos Forvaltningshuset.

Om Aksjesparekonto:

  • Aksjesparekonto trådte i kraft fra 1. september 2017.
  • Gunstig overgangsregel i 2017: Du kan flytte dine eksisterende aksjefond og enkeltaksjer inn på Aksjesparekonto uten at det utløser skatt
  • Inne i Aksjesparekontoen kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten å betale skatt på gevinsten
  • Du kan ta ut innbetalt beløp uten å skatte. Først når du tar ut gevinster fra Aksjesparekontoen, begynner du å skatte
  • Har du aksjer eller aksjefond med tap, er det ikke alltid gunstig å flytte disse inn i Aksjesparekontoen.
  • Utbytte omfattes ikke (beskattes løpende)


 

Back To Top